Mökin vuokrausehdot

Vuokranantaja noudattaa mökin (Linnunlaulu) vuokraamisessa ja peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Tässä mainitut ehdot ja velvollisuudet tulevat kumpiakin osapuolia sitoviksi, kun vuokraaja on suorittanut mökistä ennakkovarausmaksun. 

Varaaminen ja maksu
Varaus on vahvistettu, kun vuokraaja on maksanut varausmaksun. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi.
Vuokranantaja lähettää laskun yhteydessä vuokraajalle mökin vuokrasopimuksen vuokrausehtoineen, mökin osoitetiedot sekä ajo-ohjeen perille. 

Mökin minimi vuokra-aika on yleensä yksi (1) viikko. Varausmaksu on 20% kokonaisvuokrasta. Jos vuokrauksen kesto on neljä (4) viikkoa tai enemmän, varausmaksu on 50% kokonaisvuokrasta. Varausmaksu tulee maksaa viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun vuokranantaja on vahvistanut varauksen. 
Loppuosuus vuokrahinnasta tulee maksaa viimeistään neljä (4) viikkoa ennen sovittua vuokrauksen alkupäivää. Ellei loppusuoritusta ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi (varausmaksun palautus ks. peruutukset).

Peruutukset
Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti. Peruutus on hyväksytty, kun ilmoitus mahdollisine liitteineen on saapunut vuokranantajalle. Vuokranantaja vahvistaa peruutuksen vuokralaiselle viikon kuluessa sen vastaanottamisesta.

Vuokranpalautuksissa sovellettavat aikarajat ja ehdot:

Peruutuksen ajankohta tai syy

Varausmaksun palautus?

Peruutus yli neljä (4) viikkoa ennen vuokrauksen alkua

Varausmaksu palautetaan vähennettynä 5% käsittelykuluilla ja mahdollisilla pankin veloittamilla kuluilla

Vuokran loppuosuutta ei makseta eräpäivään mennessä, eikä peruutusilmoitusta ole tehty

Varausmaksua ei palauteta

Peruutus alle neljä (4) viikkoa ennen vuokrauksen alkua

Maksetusta vuokrasta palautetaan 50%, josta vähennetään mahdolliset pankin veloittamat kulut.

Peruutus vuokralaisen tai hänen perheenjäsenensä sairaustapauksesta johtuen

Maksettu vuokrasumma palautetaan vähennettynä 5% käsittelykuluilla ja mahdollisilla pankin veloittamilla kuluilla. Tapauksesta on ilmoitettava viipymättä ja se on oltava todistettavissa sopivalla tavalla.

Vuokranantaja suorittaa palautuksen kahden (2) viikon kuluessa hyväksytystä peruutusilmoituksesta.

Jos vuokranantaja saa vuokrattua mökin peruutuksen ajankohtana toiselle vuokralaiselle, palautetaan peruttaneelle vuokralaiselle hänen maksamansa vuokrasumma vähennettynä 5% käsittelykuluilla ja mahdollisilla pankin veloittamilla kuluilla. Tästä johtuva palautus voi poiketa kahden viikon aikarajasta (tämä koskee vain alle 4 viikkoa ennen vuokrauksen alkua tehtyjä peruutuksia).


Vuokranantajan oikeus peruuttaa varaus
Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi vuokranantaja peruuttaa tehdyn varauksen. Asiasta ilmoitetaan vuokralaiselle välittömästi. Vuokralaisen maksama vuokra maksetaan tällöin takaisin 5% korotettuna.

Avainten luovutus
Mökin avaimet luovutetaan vuokralaiselle hänen etukäteen ilmoittamanaan saapumisajankohtana. Saapuessaan vuokralaisen tulee palauttaa allekirjoitettu vuokrasopimus. Avainten luovutuksen yhteydessä tehdään yhdessä vuokralaisen kanssa mökin silmämääräinen tarkastus.

Oleskelu mökissä
Mökki on vuokralaisen käytettävissä tulopäivästä klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00 (yleensä lauantai). Tupakointi sisätiloissa on kielletty. Lemmikkieläinten tuonti mökin alueelle/sisätiloihin on ehdottomasti kielletty. Mökissä ei saa yöpyä useampia henkilöitä, kuin varausta tehtäessä on sovittu. Mökkiä ei saa jättää tai luovuttaa kolmannen osapuolen käyttöön. Käytettäessä mökin grilliä, on siinä käytettävä tarkoitukseen soveltuvia grillihiiliä. Avotulen teko on ehdottomasti kielletty. Teltan tai asuntovaunun käyttö mökin tontilla tai sen läheisyydessä on sallittua vain vuokranantajan luvalla ja erillistä korvausta vastaan. 

Mökin varustukseen kuuluvat patjat, peitteet ja tyynyt neljälle. Vuokralainen tuo mukanaan liinavaatteet, pyyhkeet, pesu- ja puhdistusaineet sekä wc- ja talouspaperit. Mökin siisteydestä vuokrausaikana sekä loppusiivouksesta huolehtii vuokralainen. 

Mikäli vuokrauksen päätyttyä loppusiivousta ei ole suoritettu asianmukaisesti ja vuokraaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan vuokralaisen saapumista, on vuokranantajalla oikeus periä vähintään 100 euron suuruinen siivousmaksu. Maksu voidaan periä myös jälkikäteen.

Vahinkojen korvaus
Vuokraaja on velvollinen korvaamaan mökille tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon.

Mahdolliset valitukset
Kaikki havaitut mökin varustukseen tai kuntoon liittyvät valitukset tai huomautukset on tehtävä välittömästi vuokranantajalle.

Vuokrausajat
Mökki on vuokrattavissa ympärivuotisesti yhden tai useamman viikon jaksoissa, syys- ja talvikautena on mahdollista myös lyhyempien jaksojen vuokraus.

Varustus
Vuokraan kuuluu mökin vapaa käyttöoikeus, sähkö ja vesi.

  • Makuutilat 4+1
  • Sähkölämmitys, kylmä / lämmin vesi
  • Sähkösauna, pesutilat, sisävessa
  • Liesi, mikro, kahvinkeitin, TV, radio
  • Jääkaappi pakastimella (ns. jenkkikaappi)
  • Tiskikone
  • Ruokailu- ja keittoastiat sekä ruokailuvälineet